برای جستجو عبارت موردنظر خود را وارد کنید
  • 1403/11/28 - 11:49
  • - تعداد بازدید: 49
  • - تعداد بازدیدکننده: 48
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه
به گزارش مسئول روابط عمومی معاونت غذا و دارو:

پاسخ به سوالات خبرگزاری مهر

دکتر افشین شیوا سرپرست نظارت و ارزیابی مواد و فرآورده های دارویی گفت: کمبود دارو اغلب به صورت مقطعی رخ می دهد .

به گزارش مسئول روابط عمومی معاونت غذا و دارو:

صبح روز شنبه 27 بهمن ماه سال جاری دکتر افشین شیوا سرپرست نظارت و ارزیابی مواد و فرآروده های دارویی به سوالات خبرگزاری مهر پاسخ داد.

دکتر افشین شیوا در خصوص تعداد داروخانه های استان گفت: تعداد کل داروخانه ها تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی به غیر از خوی 586 باب داروخانه اعم از دولتی ،خصوص و بیمارستانی هستند که روند توزیع دارو برای داروهای دارای برنامه توزیع از طریق سازمان غذا و دارو و همچنین دانشگاه  برای هر استان سهمیه بندی و مشخص می شود که کارشناسان معاونت غذا و دارو طی یک برنامه مدون به شرکت های توزیع دارویی اعلام می کنند.

وی در ادامه افزود : شرکت های دارویی با نظارت معاونت غذا و دارو و بررسی سامانه های در دسترس اقلام دارویی را به داروخانه های منتخب و یا معین توزیع می تمایند اما در خصوص داروهای بدون برنامه توزیع نیز شرکت توزیع دارو بر حسب سهمیه و تقاضای دارو توسط داروخانه وارد لیست موجودی در انبار و سپس اقدام به توزیع می نماید.

دکتر شیوا در خصوص داروهای تک نسخه ای بیان کرد: داروهای تک نسخه ای که در فهرست دارویی ایران نمی باشند با تجویز پزشک و بارگذاری فرم تعهد در سایت khedmat.fda.gov.ir و بررسی در کمیته ماده 9 سازمان غذا و دارو به اسم بیمار وارد کشور شده و توسط داروخانه های منتخب سازمان غذا و دارو تحویل بیمار می گردد.

این مقام مسئول در خصوص کمبود برخی داروها گفت: کمبود دارو اغلب به صورت مقطعی رخ می دهد که به دلایل مانند کمبود کاذب ،عدم واردات مواد اولیه و تحریم های اقتصادی دشمنان ایجاد می شود در حال حاضر در داروهایی مانند دوپامین،اپی نفرین،افدرین،وارفارین،آتراکوریوم،فیبرینوژن و ... جزء اقلام کمبود کشوری هستند که موضوع از طریق سامان غذا و دارو در حال پیگیری است.

  • گروه خبری : آخرین اخبار
  • کد خبر : 13855
کلمات کلیدی
الناز خدادادی
خبرنگار

الناز خدادادی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

تنظیمات قالب